flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників справи № 903/190/23, у т.ч. Заїки Анатолія Васильовича, про підготовче засідання 09.05.2023 об 11 год. 00 хв.

10 квітня 2023, 10:42

Господарський суд Волинської області повідомляє Заїку Анатолія Васильовича, що ухвалою Господарського суду Волинської області від 10.04.2023 у справі № 903/190/23 відкрито провадження за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Бест Лізинг” до Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро” та Заїки Анатолія Васильовича про солідарне стягнення 398996,51 грн та вилучення об’єкту лізингу.

З текстом ухвали можна ознайомитися нижче.

 

  ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua   Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

 

10 квітня 2023 року                                               Провадження 9/903/190/23

 

Суддя Господарського суду Волинської області Вороняк А. С., розглянувши матеріали по справі № 903/190/23

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Бест Лізинг”

до відповідачів:

1) Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро”

2) Заїки Анатолія Васильовича

про солідарне стягнення 398996,51 грн та вилучення об’єкту лізингу,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Бест Лізинг” звернулося до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро” та Заїки Анатолія Васильовича про солідарне стягнення 398996,51 грн, з них 65417,58 грн заборгованості за лізинговими платежами, 23756,49 грн відсотків річних, 10661,56 грн інфляційних втрат, 23756,49 грн пені, 102846,00 грн штрафу, 172558,39 грн неустойки за неповернення об’єкту лізингу. Також просить суд вилучити у Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро” та передати власнику - Товариству з обмеженою відповідальністю “Бест Лізинг” об’єкт лізингу, а саме: сільськогосподарську техніку комбайн NEW HOLLAND CX 8.80, 2017 року випуску, державний номер 78031 АА, номер кузова (шасі, рами, заводський) 31200109.

При обґрунтуванні позовних вимог вказує на неналежне виконання відповідачами умов укладеного між сторонами договору фінансового лізингу №210122-3/ФЛ-Ю-С від 22.01.2021 в частині своєчасної сплати лізингових платежів та повернення об`єкту лізингу на вимогу лізингодавця.

Ухвалою суду від 23.02.2023 залишено позовну заяву без руху та надано позивачу строк 10 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, шляхом надання суду заяви із зазначенням чіткого змісту(визначитись з предметом позову) позовної вимоги про вилучення у Товариства з обмеженою відповідальністю “Зав-Агро” або третіх осіб у користуванні яких буде знаходитись об’єкт лізингу та передати власнику - Товариству з обмеженою відповідальністю “Бест Лізинг” об’єкт лізингу.

07.03.2023 позивач подав заяву про усунення недоліків позовної заяви, у якій зазначили чіткий зміст(визначились з предметом позову) позовної вимоги. Дана заява з додатками приймається судом та долучається до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 09.03.2023 постановлено звернутись до Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України із запитом щодо доступу до персональних даних фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (РНОКПП хххххххххх) за формою, наведеною в додатку № 3 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою КМУ № 207 від 02.03.2016р. та зобов'язано Департамент з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України надати інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (РНОКПП хххххххххх).

На виконання вимог ухвали суду від 09.03.2023 Департамент з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України 04.04.2023 надано відповідь щодо запитуваної інформації, де вказано, що станом на 29.08.2019 Заїка Анатолій Васильович (РНОКПП хххххххххх), зареєстрований за адресою: хххххххххх.

Крім того, судом здійснено запит до Єдиного державного демографічного реєстру, щодо встановлення інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи Заїки Анатолія Васильовича (РНОКПП хххххххххх) на який отримано відповідь № 23698 від 10.04.2023 відповідно до якої Заїка Анатолій Васильович (РНОКПП хххххххххх), хххххххххх народження, зареєстрований за адресою: хххххххххх.

Відповідно до п.21 розділу XI “Перехідні положення”  Господарського процесуального кодексу України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції".

Згідно зі ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”:

  1. Якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

  1. Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

  1. Передбачений цією статтею порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення може застосовуватися стосовно інших учасників судового процесу, адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи яких знаходиться на тимчасово окупованій території, якщо від цього залежить реалізація ними своїх процесуальних прав і обов’язків.

Відповідач, зареєстроване місце перебування чи місцезнаходження якого невідоме, викликаються до суду через оголошення на офіційному вебпорталі “Судова влада України”, про що позивач просив у позовній заяві.

З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Розглянувши поданий позов та додані до нього документи, суд дійшов висновку, що позов підсудний Господарському суду Волинської області, відповідає вимогам, встановленим ст.162 ГПК України, відсутні підстави для відмови у відкритті провадження по справі згідно ст.175 ГПК України, тому підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 120, 176,  230, 234 та п. 21 “Перехідних положень” Господарського процесуального кодексу України, ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", суд

у х в а л и в:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.
  3. Підготовче засідання призначити на "09" травня 2023 р. на 11:00 год.

Повідомити учасників справи, що підготовче засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр-т Волі,54а, в залі суд. засідань № 209.

  1. Запропонувати відповідачам подати суду в порядку статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову при їх наявності, одночасно копію відзиву надіслати позивачу, докази чого подати суду.
  2. Запропонувати позивачу подати суду: відповідь на відзиви та наявні докази – в строк 5 днів з дня його отримання, з врахуванням вимог ст. ст. 166, 184 ГПК України, копію відповіді на відзив з додатками надіслати відповідачам, докази надіслання надати суду.
  3. Повідомити учасників справи, що з 05 жовтня 2021 року офіційно розпочали функціонування три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: “Електронний кабінет”, “Електронний суд”, підсистема відеоконференцзв’язку, у зв'язку з чим, відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.
  4. Розмістити ухвалу на веб-сайті Судової влади України, на якому розмістити у т.ч. відповідне оголошення з метою доведення до сторін зміст даної ухвали суду.

З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 10.04.2023.