flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасника справи Приватне підприємство “Луцька будівельна компанія”

22 лютого 2022, 15:57

Суд повідомляє Приватне  підприємство “Луцька будівельна компанія” про те, що Заступник керівника Волинської обласної прокуратури звернувся  в інтересах держави в особі: Луцької міської ради, до господарського суду з позовом до відповідача Приватного підприємства “Луцька будівельна компанія” про стягнення 291   643,22 грн. безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування земельною ділянкою

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається не те, що відповідач впродовж тривалого часу користувався земельною ділянкою без укладеного договору оренди та не сплачував кошти власнику землі за фактичне користування.

Таким чином, відносини з фактичного користування земельною ділянкою без укладеного договору оренди та недоотримання її власником доходів у вигляді орендної плати є за своїм змістом кондиційними. Відповідач як фактичний користувач земельної ділянки, що без достатньої правової підстави за рахунок власника цієї ділянки зберіг у себе кошти, які мав би заплатити за користування нею, зобов’язаний повернути ці кошти власнику земельної ділянки на підставі частини першої статті 1212 Цивільного кодексу України.

Ухвалою суду від 28.01.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 16.02.2022 .

 Згідно ч. 11 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України (далі – ГПК України) у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Представник позивача та прокурор в судовому  засіданні позовні вимоги підтримали та просять суд задоволити позов.

Згідно ч. 11 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України (далі – ГПК України) у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Ухвала суду від 28.01.2022 була направлена відповідачу за адресою: (43026, Волинська обл., м. Луцьк, просп. Соборності, буд. 34А) та повернута з відміткою відділення поштового зв’язку “адресат відсутній за вказаною адресою”.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців місцезнаходження Приватного підприємства “Луцька будівельна компанія” (43026, Волинська обл., м. Луцьк, просп. Соборності, буд. 34А), отже, суд направив ухвалу від 28.01.2022 за місцем державної реєстрації останнього.

Згідно до ч. 4 ст.122 ГПК України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається у суд через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщено не пізніше, ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи. В оголошенні про виклик вказуються дані, зазначені у частині першій статті 121 цього Кодексу.

Ухвалою суду 16.02.2022 вирішено здійснити офіційне оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України про виклик у судове засідання відповідача -  Приватне підприємство “Луцька будівельна компанія”.

Суд на підставі ст.121, ч.4 ст.122 ГПК України вважає за необхідне викликати через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України відповідача  по справі №903/93/22 – Приватне підприємство “Луцька будівельна компанія” в судове засідання 28.03.2022 на 10:40 год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №103.

Крім того, ч. 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" передбачено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч.1 ст.4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Суд повідомляє відповідача Приватне підприємство  “Луцька будівельна компанія” про можливість  ознайомлення з ухвалами суду від 28.01.2022, 16.02.2022. по справі №903/93/22 у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Інформацію по справі також можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.