flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти

15 грудня 2023, 09:22

З метою вдосконалення професійної  підготовки майбутніх правників Господарський суд Волинської області співпрацює з вищими навчальними закладами міста.

14 грудня на чолі із завідувачем кафедри права факультету бізнесу та права Луцького національного технічного університету – кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри Вікторією АНІЩУК суд відвідали студенти ІІІ та V курсу.

Зустріла майбутніх юристів помічник судді Юлія БОСНЮК.

Юлія Павлівна розповіла історію створення суду, а також ознайомила майбутніх правників зі станом здійснення правосуддя Господарським судом Волинської області під час воєнного стану. Наголосила, що навіть у важкий період для нашої країни суд продовжує свою діяльність, і обсяг справ протягом цього часу збільшився.

Студенти дізнались про особливості процесу в господарському судочинстві, розгляд  справ спрощеного та наказного провадження, про судові засідання в режимі відеоконференції, а також отримали відповіді щодо функціонування суду та перспектив працевлаштування. Юлія Павлівна наголосила, що двері суду завжди відчинені для майбутніх працівників.

На завершення студенти разом із викладачем зробили спільне фото з працівниками Господарського суду Волинської області.

Така співпраця є важливим кроком у формуванні високопрофесійних фахівців у галузі юриспруденції. Спільна робота сприяє підвищенню рівня правової культури молоді, дозволяючи студентам не лише теоретично ознайомитися з нормами права, але й отримати практичний досвід, спостерігаючи за судовими процесами та взаємодіючи з професіоналами у сфері юриспруденції.

Господарський суд Волинської області, демонструючи відкритість до комунікації та активну участь у процесі навчання, створює активне середовище для студентів.

Таке партнерство стає вагомим кроком вперед у розвитку освіти та юридичної галузі, сприяючи підготовці кваліфікованих та компетентних фахівців, які зможуть ефективно впроваджувати свої знання та навички у сфері правосуддя.